Yeni eklenen yazıların mailinize gelmesi için mail adresinizi yazmanız yeterli

20 Ağustos 2009

Zeitgeist The Movie 2007

İnsanların büyük şirketler, kurumlar ve hükümetler tarafından nasıl kontrol altına alındığını, manipule edildiğini anlatan Zeitgeist: The Movie isimli belgesel, 3 bölümden oluşuyor.

İlk bölüm “The Greatest Story Ever Told”da, eski Pagan inanışlarından günümüze kadar din olgusunu ve insanlar üzerindeki etkisi ele alınıyor.
2. Bölüm olan “All the World's a Stage”, bazı kanıtlar eşliğinde 11 Eylül saldırılarının Irak ve Afganistan’daki saldırıları meşrulaştırmak için Amerikan hükümeti tarafından yapıldığını iddia eden teoriler üzerine gidiyor.
Son bölüm “Don't Mind the Men Behind the Curtain” ise belirli bankaların giderek zenginleştiğini ve dünya ekonomisinin önemli bir kısmını tekeline almasını anlatıyor.

Uzun zamandan beri izlemeyi düşündüğüm fakat bir türlü fırsat bulamadığım bu harika belgeseli en sonunda izleyebildim.
Belgeselin ilk bölümü dini ve tarihsel olaylar arasındaki bağlantıları detaylı bir şekilde açıkladığı için herkese hitap etmeyebilir.
İkinci bölümde ise 11 eylül olayının iç yüzü tüm detaylar üzerinde uzun uzun durularak irdeleniyor.Bu olayın arkasındaki çarpıcı gerekleri bilimsel açıdan görmek istiyorsanız izlemenizde yarar var.
Son bölümde geçmişteki olaylarla günümüzde yaşanan gelişmeler arasında bağlantı kuruluyor.
ABD ekonomisine yön veren federal merkez bankasının aslında bankadan öte bir yapılanma olduğu ve dünya üzerindeki savaşların ortaya çıkmasındaki rolü üzerinde duruluyor.

Belgeselin son bölümünden alınmış videoyu izlemek için tıklayın



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More