Yeni eklenen yazıların mailinize gelmesi için mail adresinizi yazmanız yeterli

3 Haziran 2020

Çekim Yasası Nedir? SIR (The Secret) Türkçe



Bir isteğimiz olduğu zaman zihnimizde onu canlandırıp sanki onu elde etmiş gibi bir ruh haline girerek istediğimiz şeye kendimizi yakınlaştırmalıyız.

Örneğin araba almak istiyorsak gidip bir test sürüşü yaparak istediğimiz araba hakkında daha detaylı bilgi sahibi olarak ona sahip olduğumuzda kendimizi iyi hissedip hissedemeyeceğimizi anlayabiliriz.

İlginçtir rasyonel bakış açısına sahip bazı insanlar hayallerini bile sınırlayabiliyorlar.
Belki de maddi güçlerinin çok üzerinde olduğu için gerçekleşmesini imkansız gördüklerinden hayal kırıklığına uğramamak adına kendilerini engelliyorlar.Kendilerine göre haklı olabilirler tabi.Yalnız madalyonun bir de öbür yüzü var.

Gündelik hayatta siz de imkansız gördüğünüz bazı şeylerin gerçekleştiğine tanık olmuşsunuzdur.
Bu durumun açıklamasını kendinize onlar çok şanslı benim ise hiç şansım yok diyerek olanları şansa bağlayarak yapıp kendinizi rahatlatmış olabilirsiniz.
Bu noktada,şansın insanın sınırsız seçenekler arasından seçim yaparak kendi yarattığı bir şey olduğunu bilmenizde yarar var.


 Neye direnç gösterirseniz o gerçekleşir .

Bu ifade bizim kültürümüzde ‘sakınan göze çöp batar’ atasözüyle karşılığını bulmuştur.
Gerçekten de bir şeyin olmasından ne kadar korkup çekiniyorsak onu mıknatıs gibi kendimize çekeriz.
Bunun nedeni aslında olmasını istemediğimiz bir şeyi sürekli düşünerek ona odaklanmamızıdır.

Örneğin ÖSS'ye hazırlanan bir öğrenci düşünelim.
Sınava ben kazanamayacağım diyerek ve kendini de buna inandırarak girerse kazanamaması garantidir.

Bilinçaltı olumsuz kayıtları daha uzun süre saklama eğiliminde olduğundan kendinize olumlu telkinlerde bulunursanız bunun yararını görürsünüz.
Bir işe başlarken bunu asla yapamam yerine bu işi başaracağım diyerek bilinçaltınızı pozitif şekilde yönlendirmelisiniz.

Tüm bunlara rağmen istemediğiniz bir durumla karşılaşmanız halindeyse o durumu görmezden gelerek ,kimseye bahsetmeyerek, tepki ve endişe göstermeden nasıl olsa bu da geçecek diyerek hayatınıza devam etmeye çalışmanız halinde bu durumdan en çok faydayı sağlamakla birlikte kısa sürede o kurtulmanız mümkün olacaktır.
Eğer o konuda düşünmeye devam ederseniz bu sizin içsel mutluluğunuzu azaltarak kendinize daha kötü şeyleri çekmenize neden olacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More